Maak heel eenvoudig deze Tasty Tom juice

Het nieuwe jaar is begonnen en dit betekent ook het goede voornemen om gezond te eten. Gezond eten hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn.
Maak in een handomdraai deze heerlijke juice die je op elk moment van de dag kunt bereiden en drinken!
Kies voor dit sapje uitsluitend Tasty Tom tomaten, want als een tomaat een heerlijke smaak en textuur heeft, dan zal het sapje ook lekker zijn.

Ingrediënten:
– 900 g Tasty Tom tomaten
– Peper en zout naar smaak
– Eventueel water

Bereidingswijze:
1. Spoel de tomaten onder stromend water.

2. Snijd de tomaten in kwarten en haal de kern uit de tomaat.

3. Vul een grote pan met de stukken tomaat. Gebruik hiervoor liever een roestvrijstalen pan, omdat aluminium met het zuur in het tomatensap kan reageren.

4. Breng de inhoud van de pan aan de kook. Gebruik een stamper om de tomaten uit elkaar te persen. Blijf dit goed roeren, zodat het mengsel niet aanbrandt. Laat het 20 tot 25 minuten koken tot het geheel zacht geworden is en op soep lijkt.

5. Voeg er naar smaak wat peper en zout toe.

6. Haal de tomaten van het vuur en laat ze even afkoelen.

7. Giet het sap af in een kom. Gebruik hiervoor een zeef of vergiet en een grote glazen kom. Giet het sap niet in een metalen kom, omdat dit de smaak niet ten goede komt.

8.Doe een deksel op de kom en zet het sap in de koelkast. Sla het sap tenminste 30 minuten voor gebruik in de koelkast op en roer het sap goed door voor je het inschenkt.
Je kunt deze tomaten juice tot 1 week afgesloten in de koelkast bewaren.