Ton Janssen stopt met telen van tomaten

Ton Janssen stopt met telen van tomaten

Teler Ton Janssen van V.O.F. Janssen – Kusters stopt per 3 november met het telen van Tasty Tom trostomaten op de Venlose Heide. De verkoop van Tasty Tom wordt door collega-telers uit Grubbenvorst en Brabant voortgezet.

Met het stoppen van Ton Janssen als tomatenteler verdwijnt de laatste tomatenteler uit het stadsdeel Venlo. Waar voorheen meer dan 50 tomatentelers actief waren, is Ton tot 3 november ‘The last man standing’.

De reden voor het stoppen van de teelt is voor Ton Janssen van persoonlijke aard. Hij wil graag meer tijd doorbrengen met familie en in het bijzonder met zijn kleinkinderen. Ton Janssen verdwijnt niet geheel uit beeld. In de toekomst zal hij promotionele activiteiten voor Tasty Tom blijven uitvoeren. Op deze manier kan hij zijn jarenlange ervaring als teler delen met anderen.

Ton Janssen is de founder van de bekende Tasty Tom trostomaten die inmiddels al 23 jaar te koop zijn. In 1995 werd de smaaktomaat samen met enkele collega-telers op de markt gebracht. Nederland telt in 2018 ruim 750.000 Tasty Tom tomatenplanten. De Coöperatieve Telersvereniging telt vier telers en kan dankzij investeringen in belichting jaarrond telen. Naast de verkoop in Nederland, worden de Tasty Tom trostomaten onder andere ook in Duitsland, Scandinavië en Japan verkocht.

Tot 3 november worden de Tasty Tom, Tasty Tom Gold en Party Tom tomaten verkocht op de Leutherweg 210 in Venlo. Hierna vestigt zich op deze locatie een internationaal bedrijf dat actief is in de veredeling, productie, bewerking en verkoop van kwaliteitszaden voor de groenteteelt.

De Tasty Tom tomaten blijven in Venlo te koop bij een aantal verkooppunten, namelijk: Gipmans v.d. Zanden, Driessen Groente en Fruit, Brooker, Plus Benders, Beej Benders en Albert Heijn.

In Nederland blijft Tasty Tom te koop bij Albert Heijn en groentespeciaalzaken.