Tasty Tom-tartaar met dragonmayonaise

Een fris en feestelijk voorgerecht met zachtzoete Tasty Toms, romige dragonmayonaise en knapperige Parmezaan. Elegant, kleurrijk en verrassend eenvoudig om te maken.
4 personen
30 minuten
Ingrediënten:
• 12 Tasty Tom-trostomaten
• 1 el olijfolie
• 1 tl wittewijnazijn
• ½ tl mosterd
• 1 tl fijngehakte dragon
• ½ tl citroenrasp
• Peper en zout
• 2½ el mayonaise
• ½ tl Dijonmosterd
• ½ tl wittewijnazijn
• 1 tl fijngehakte dragon
• 40 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt
• Verse cressen (bijv. basilicum- of tuinkers)
• Extra citroenrasp of druppels olijfolie
Bereidingswijze:
Meng mayonaise, mosterd, wittewijnazijn, dragon, peper en zout tot een gladde, frisse saus. Proef – de smaak mag zachtkruidig en lichtzuur zijn. Zet koel weg tot gebruik.
Breng een pan water aan de kook en prepareer een kom met ijskoud water. Kruis de onderkant van de Tasty Toms in, dompel ze 10 seconden in kokend water en leg ze daarna direct in ijswater. Verwijder de velletjes, snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat uitlekken op keukenpapier.
Meng de tomatenblokjes met olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, dragon, citroenrasp, peper en zout. Roer er ongeveer 1 eetlepel dragonmayonaise doorheen voor extra romigheid en binding.
Verwarm de oven op 200 °C. Leg hoopjes Parmezaanse kaas op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze licht plat. Bak 6–8 minuten tot goudbruin en krokant. Laat afkoelen.
Steek de tomatentartaar met een ronde serveerring uit op het bord. Garneer met toefjes dragonmayonaise, cressen, citroenrasp en druppels olijfolie. Serveer met de Parmezaankrokant voor extra crunch.