Vers geoogst, straks op je bord!

Wil je weten wat onze smaakvolle Tasty Tom tomaat meemaakt, voordat deze in de winkel ligt? Het begint met een piepklein zaadje, dat in diverse stappen uitgroeit tot de bekende Tasty Tom tomaat. Wij vertellen je er graag meer over.

zaaien

week 1

van zaadje
tot tomaatje.

De Tasty Tom tomaat begint bij een zaadje dat van een uniek ras is. Allereerst wordt het zaadje opgekweekt tot een klein tomatenplantje. 

welkom in de kas!

Alle plantjes staan in de kas op steenwolmatten die genoeg voedingstoffen opnemen om de plant optimaal te laten groeien. Wist je dat een tomatenplant in één jaar tussen de 12 en 15 meter lang kan worden?

planten

week 6

eerste bloei

week 8

'Wij voelen ons thuis
in de kassen van Tasty Tom'

werk aan de winkel voor de hommels...

De familie Hommel is al jaren in dienst bij Tasty Tom. Ze zoeken in de kas naar het stuifmeel. Dit doen ze om een nestje te bouwen voor de koningin. Als ze de bloemen aantikken, valt het stuifmeel op de stamper. De tomatenplanten zijn zelfbestuivend, dus hierna volgt de bevruchting en kan de tomaat groeien.

eerste rode tomaat

week 16

met zorg
en aandacht.

Naast het geven van de juiste voeding, moeten we de tomatenplant wekelijks goed verzorgen, zodat we uiteindelijk de lekkerste tomaten kunnen oogsten. Er worden daarom een aantal werkzaamheden wekelijks uitgevoerd, zoals het dieven en indraaien van de planten, het tros snoeien, het bladplukken en het laten zakken van de plant.

 

rijp & rood.

'Elke week een tros per plant'

De tomaten worden pas geoogst als de laatste tomaat aan de tros rijp en dieprood van kleur is. Als de tomaten zijn geoogst, worden ze gehuld in een Tasty Tom verpakking en gaan ze onder andere op weg naar de supermarkt waar jij ze kunt kopen. Elke dag vers geoogst!