Croissantdeeg krans met pulled chicken en pesto

Deze gevulde krans van croissantdeeg is een goede aanvulling op de kerstbrunch. Lekker met pulled chicken, pesto en Tasty Tom tomaten.
6-8 personen
45 minuten
Ingrediënten
2 kipfilets (300 gram)
0,5 kipbouillonblokje
30 gram Parmezaanse kaas
4 Tasty Tom tomaten
70 gram geraspte mozzarella
1 theelepel Italiaanse kruiden
3 eetlepels groene pesto
Peper en zout
1 rol croissantdeeg (voor 6 croissants) 1 ei
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Breng een pan met water aan de kook en leg de kipfilets er samen met het bouillonblokje in. Laat de kip op laag vuur in zo’n 15 tot 20 minuutjes gaarkoken. Haal de kipfilets erna uit de bouillon en laat een beetje afkoelen. Trek de gare kipfilets met twee vorken uit elkaar om er pulled chicken van te maken en doe dit in een grote kom.
Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de tomaten in dunne plakjes. Dep deze een beetje droog met keukenpapier.
Doe de Parmezaanse kaas, de helft van de geraspte mozzarella, Italiaanse kruiden, pesto en wat peper en zout bij de pulled chicken en roer alles goed door elkaar.
Open het blikje croissant deeg, rol uit en snijd de driehoeken los. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet een schaaltje of glas in het midden om te zorgen dat de krans mooi rond wordt. Leg de deeg puntjes in een krans neer waarbij de puntjes naar buiten wijzen en de bredere stukken leg je een beetje over elkaar heen tegen het schaaltje aan. Haal het schaaltje erna weg.
Verdeel het pulled chicken mengsel gelijkmatig over de binnenrand heen. Beleg met de plakjes tomaat en strooi de andere helft van de mozzarella hier overheen. Vouw de punten van het deeg over de vulling heen naar binnen toe.
Klop het eitje los. Bestrijk het deeg met een kwastje met het ei en strooi er nog wat Italiaanse kruiden overheen.
Zet de bakplaat in de oven en bak de krans zo’n 20 minuten tot deze goudbruin is. Serveer bij de kerst brunch of lunch.