Italiaanse ovenschotel

La Dolce Vita op je bord! Duik in de heerlijke smaken van Italië met onze Italiaanse ovenschotel met aardappel en tomaat. Dit recept brengt de warme, hartige aroma’s van de mediterrane keuken rechtstreeks naar jouw keuken.
4 personen
25 minuten + 1 uur in de oven
Ingrediënten:
• 1 kilo geschilde aardappels
• 3 uien
• 2 teentjes knoflook
• 1 verpakking Tasty Tom tomaten
• 3 eetlepels olijfolie
• 1 theelepel gedroogde tijm
• 1 theelepel gedroogde oregano
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aardappels met een mandoline (of gewoon een mes) in dunne plakjes. Snijd de uien in dunne ringetjes en pers de teentjes knoflook. Snijd de tomaten in dunne plakjes en dep deze wat droger droog met keukenpapier.
Vet een ovenschaal in met wat olie. Verdeel de aardappel, ui en tomaat over de ovenschaal door dit eerst in de buitenrand om en om in een rondje te leggen, maak dan een rondje hier binnenin en verdeel de rest er een beetje tussenin. Leg steeds een paar plakjes aardappel, dan een plakje ui en tomaat en dan weer een paar plakjes aardappel. Het komt niet op heel veel precisie aan, als het maar een beetje verdeeld is.
Meng de teentjes knoflook in een schaaltje met de olijfolie, tijm, oregano en wat peper en zout. Verdeel dit over de ovenschaal heen en smeer het met een kwastje een beetje uit en er tussen.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in een uur goudbruin en gaar, dek de schaal de laatste 20 minuten of met aluminiumfolie zodat de aardappel niet te donker kleurt.
Verdeel optioneel nog wat verse tijm en oregano over de ovenschaal.