Zoete aardappel nacho’s met zwarte bonen

Verwen jezelf met deze heerlijke en gezonde variant van nacho’s. Serveer met tomatensalsa, zure room en een vleugje koriander of verse limoen.
2 personen
40 minuten
Ingrediënten:
• 500 gram zoete aardappel
• 2 eetlepels olijfolie
• 1,5 theelepel paprikapoeder
• 1 theelepel komijnpoeder
• 0,5 theelepel knoflookpoeder
• Peper/zout
• 1,5 eetlepel maïzena
• 130 gram zwarte bonen
• 1 avocado
• 2 bosui
• 1 rode ui
• 1 jalapeno peper
• 4 Tasty Tom tomaten
• 70 gram Tex Mex geraspte kaasmix
Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 210 graden.
Was de zoete aardappels goed en dep droog. Snijd in dunne, gelijke plakjes. Doe de zoete aardappel in een schaal en meng met de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, wat peper en zout en de maïzena.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verspreid de zoete aardappel schijfjes gelijkmatig over de bakplaat. Zet deze in de oven en bak de aardappels 30 minuten in het midden van de oven.
Spoel de zwarte bonen ondertussen in een vergiet af met koud water en laat goed uitlekken.
Snijd de avocado in blokjes, de bosui in ringetjes, de rode ui in dunne halve ringen, de jalapeno in plakjes en de tomaten in blokjes.
Haal de zoete aardappel uit de oven. Verdeel de plakjes zoete aardappel over 2 ovenschaaltjes. Verdeel hier de zwarte bonen en kaas overheen en zet voor zo’n 5 minuten terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
Verdeel de tomaat, avocado, rode ui, jalapeno en bosui over de schaaltjes.
Tip!
Serveer met tomaten salsa, zure room en of koriander/ verse limoen.