Zoete aardappel stamppot

Zin in een snelle en lekkere stamppot? Deze variant met zoete aardappel, Tasty Tom tomaten, oude kaas en pecannoten is net even anders dan je gewend bent. Binnen 20 minuten staat er een voedzame maaltijd op tafel. Eet smakelijk!
2 personen
20 minuten
Ingrediënten:
• 500 gram zoete aardappel (geschild gewogen)
• 5 Tasty Tom tomaten
• 1 rode ui
• 60 gram oude kaas
• 30 gram pecannoten
• 1 el olie
• 1 el balsamico azijn
• 1 el zuivelspread
• 4 el kookroom
• 1 tl mosterd
• 80 gram veldsla
Bereidingswijze:
Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappels zacht en gaar in 15-17 minuten.
Snijd de tomaten in blokjes, de ui in dunne halve ringen, de kaas in kleine blokjes en de pecannoten in grove stukjes.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de halve ui ringen zacht, voeg erna de balsamico azijn toe en bak kort mee zodat de uien een beetje karameliseren.
Stamp de gekookte zoete aardappel met een stamper fijn samen met de zuivelspread, kookroom, mosterd en wat peper en zout tot een romige aardappelpuree.
Voeg de ui, tomaat stukjes en veldsla toe aan de stamppot. Voeg de helft van de kaas en pecannoten toe en roer alles door elkaar.
Verdeel de stamppot over 2 (diepe) borden of kommen. Verdeel de andere helft van de kaas en pecannoten er overheen.