Broodje Griekse kipburger

Zin in een lekkere hamburger, probeer deze heerlijke kipburger met zelfgemaakte tzatziki eens!
Voor 3 of 4 broodjes
20 minuten
Ingrediënten:
Voor de kipburgers • 50 gram verse spinazie
• 3 zongedroogde tomaten
• 1 teentje knoflook
• 300 gram kipgehakt
• 50 gram fetakaas
• 1,5 tl gedroogde oregano
• 0,5 tl chili vlokken
• Peper en zout
• 1 ei
Voor de tzatziki • 1/3 komkommer
• 2 el verse dille
• 1 teentje knoflook
• 120 gram Griekse yoghurt
• 2 el citroensap
• 1 kropje baby Romaine sla
• 4 Tasty Tom tomaten
• 0,5 rode ui
• 3 volkoren/spelt broodjes naar keuze
Bereidingswijze:
Doe de verse spinazie even in een koekenpan en bak met een klein beetje olie tot de spinazie slinkt. Laat dit afkoelen en doe het dan in een vergiet en druk het vocht er uit. Snijd de spinazie fijn. Snijd de zongedroogde tomaat fijn en pers het teentje knoflook. Doe dit samen met het kipgehakt in een schaal. Verkruimel met je handen de fetakaas fijn boven de schaal en voeg dan ook de oregano, chili vlokken en wat peper en zout toe.
Klop het eitje los in een schaaltje en voeg 3 eetlepels toe aan het gehakt.
Kneed het gehakt samen met de andere ingrediënten goed door en vorm er met je handen drie gelijke burgers van.
Verwarm olie in een koekenpan en bak de burgers op laag vuur gaar en bruin.
Maak ondertussen de tzatziki. Rasp de komkommer fijn en knijp het meeste vocht er uit. Hak de dille fijn en pers het teentje knoflook. Meng dit in een schaaltje met de yoghurt en het citroensap. Laat dit even staan.
Haal de blaadjes sla los van de krop en was deze. Laat goed uitlekken. Snijd de tomaten in plakjes en de rode ui in ringen.
Halveer de broodjes en rooster deze optioneel met wat olie in een pan aan de snijkanten.
Beleg de broodjes met de sla, leg de burgers hier op, schep er wat tzatziki overheen en maak af met de tomaat en ui.
Serveer de broodjes bijvoorbeeld met wat extra salade ernaast.