Gele gazpacho

Gazpacho wie kent ‘m niet, maar vandaag een tikkeltje anders. Gebruik eens de Tasty Tom Gold tomaten om je gasten te verrassen. Serveer deze gazpacho ijskoud en we garanderen je dat je de zomer koel doorkomt.
Ingrediënten:
  • 6 Tasty Tom Gold tomaten
  • 2 gele paprika’s
  • 0,5 komkommer
  • 200 gram mais (uit blik, uitlekgewicht)
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el witte wijn azijn
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • Peper/zout naar smaak
Bereidingswijze:
Was de tomaatjes, paprika’s en komkommer. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Spoel de mais in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
Doe alle ingrediënten samen in een blender en pureer dit tot een dikke soep. Breng op smaak met peper en zout.
Zet de gazpacho minimaal een uurtje in de koelkast om koud te laten worden, liever wat langer zodat de smaken goed intrekken.
Serveer de gazpacho in kleine glaasjes of weckpotjes.
Tip!
Garneer met wat lente-ui ringetjes, kiemen en/of verse basilicum.