Fruitsalade met tomaat en mozzarella

Deze gemarineerde fruitsalade is perfect als een frisse lunch, om mee te nemen naar een picknick of als bijgerecht bij een barbecue. Garneer de salade met verse basilicum als finishing touch.
2-4 personen
10 minuten
Ingrediënten
• 2 nectarines of perziken
• 150 gram kersen
• 4 Tasty Tom tomaten
• 100 gram bramen
• 2 eetlepels rode wijn azijn
• 2 eetlepels olijfolie extra vierge
• 1 eetlepel honing
• 0,5 theelepel gedroogde oregano
• 0,5 theelepel gedroogde tijm
• Verse basilicum
Bereidingswijze
Snijd de nectarines in partjes. Halveer en ontpit de kersen. Snijd de tomaten in kleine partjes.
Doe de nectarine, kers, bramen en tomaat partjes samen in een schaal.
Maak een dressing door de azijn, olijfolie, honing, oregano, tijm en wat peper en zout in een klein schaaltje door elkaar te kloppen.
Giet de dressing in de schaal bij het fruit en de tomaat.
Hak ook de verse basilicum grof. Doe dit ook in de schaal. Hussel alles voorzichtig door elkaar. Laat dit even 30 minuten staan en marineren.
Schep vervolgens de fruitsalade op een bord, verdeel de mozzarella bolletjes hier overheen. Verdeel eventueel nog wat van de marinade die overgebleven is in de schaal over de salade. Garneer met wat extra verse basilicum.