Kip-pesto spiesjes met tomaat

Ontdek een smaakvolle en verrassende combinatie met deze heerlijke Kip-pesto spiesjes met tomaat. De rest van de zelfgemaakte pesto serveer je als heerlijke dip!
Voor 5 personen
20 minuten
Ingrediënten
• 40 gram Parmezaanse kaas
• 40 gram pijnboompitten
• 30 gram verse basilicum
• 1 teentje knoflook
• 70 ml olijfolie
• 0,5 citroen
• 450 gram kipfilet
• 1 verpakking Tasty Tom tomaten
Bereidingswijze
Rasp de Parmezaanse kaas.
Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan tot deze goudbruin kleuren, haal direct uit de pan en leg op een schaaltje tot ze afgekoeld zijn.
Doe de Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, basilicum, knoflook en olijfolie in een keukenmachine samen met één eetlepel citroensap en wat peper en zout. Mix tot een grove pesto.
Snijd de kipfilet in blokjes. Meng met met 2 eetlepels van de zelfgemaakte pesto, nog wat citroensap, een scheutje olijfolie en peper en zout en laat dit even zo marineren.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Dep de tomaat partjes een beetje droog met keukenpapier.
Rijg de kipblokjes en tomaat stukjes om en om aan spiesjes.
Grill de spiesjes rondom gaar en goudbruin op de barbecue. Serveer de overgebleven pesto er als dip los bij.
Tip:
Je kunt de spiesjes ook bereiden in een grillpan.