Turkse pita pizza’s

Reis in gedachten naar de smaakvolle straten van Turkije met deze heerlijke Turkse Pizza Pita’s. De combinatie van mager rundergehakt, verse groenten en kruiden geeft deze pita’s een onweerstaanbare Turkse twist.
8 mini pizza’s
20 minuten
Ingrediënten
• 4 Tasty Tom tomaten
• 1 rode ui
• 0,5 rode paprika
• 2 teentjes knoflook
• Paar takjes verse peterselie
• 200 gram mager runder gehakt
• 1 theelepel tomatenpuree
• 1 theelepel sambal
• 0,5 theelepel komijn
• Peper en zout
• 4 pitabroodjes
• 0,5 komkommer
• 100 gram voorgesneden ijsbergsla
• 2 eetlepels (Griekse) yoghurt
• 1 theelepel mayonaise
• 0,5 citroen
• Paar takjes verse bieslook
• 1 takje verse peterselie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snijd 2 tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees heel fijn. Hak de helft van de rode ui en de paprika ook heel fijn. Pers de teentjes knoflook en hak de verse peterselie fijn.
Doe het gehakt in een schaal samen met de tomaat, rode ui, paprika, helft van de knoflook, peterselie, tomatenpuree, sambal, de komijn en wat peper en zout. Kneed alles met je handen door het gehakt.
Halveer de pitabroodjes met een mes, bekleed een rooster of bakplaat met bakpapier en leg hier de pitabroodjes op. Verdeel een dun laagje van het gehaktmengsel over de pitabroodjes en druk dit heel goed aan.
Zet de bakplaat in de oven en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd de andere 2 tomaten in reepjes en de andere helft van de ui in dunne ringetjes. Snijd de komkommer in blokjes.
Haal de bakplaat uit de oven, verdeel over iedere pita wat ijsbergsla, tomaat, komkommer en rode ui.
Maak de knoflooksaus door de Griekse yoghurt in en schaaltje te mengen met de mayonaise, andere helft van de knoflook, een eetlepel citroensap en wat peper en zout. Hak de bieslook en peterselie fijn en roer dit door het sausje.
Verdeel wat van de knoflooksaus over de pita’s en serveer ze op een bordje.
De pita’s kun je als avondeten eten met nog wat extra salade ernaast of als lekkere borrel snack.
Tip:
Verdeel wat sambal of sriracha over de Turkse pizza’s als je van pittig houdt.