Ham-kaas croissant wentelteefjes

Met Pasen is het tijd voor gezelligheid en lekker eten met familie en vrienden. Dit recept is eenvoudig te bereiden en ideaal voor een brunch of lunch tijdens het paasweekend.
6 personen
30 minuten
Ingrediënten:
• 3 eieren
• 125 ml slagroom
• 0,5 theelepel grove mosterd
• Peper en zout
• 6 croissantjes (liefst van de dag ervoor)
• 4 Tasty Tom tomaten
• 2 bosui
• 6 plakken ham
• 40 gram geraspte mozzarella
• 40 gram geraspte kaas
• 4 takjes verse tijm
• 2 el sesamzaadjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop de eieren in een schaal los met de slagroom, mosterd en wat peper en zout. Snijd de croissantjes in vieren.
Haal alle croissantjes door het eimengsel heen en leg dit in een ingevette ovenschaal. Als je nog eimengsel over hebt giet je dit er overheen.
Haal alle croissantjes door het eimengsel heen en leg dit in een ingevette ovenschaal. Als je nog eimengsel over hebt giet je dit er overheen.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Halveer de plakken ham.
Verdeel de tomaatblokjes, bosui, ham plakjes en geraspte kaas tussen de croissant stukjes in de ovenschaal.
Rits de blaadjes van de tijmtakjes af en verdeel samen met de sesamzaadjes over de ovenschaal.
Zet de schaal 20-25 minuten in de oven. Bak de laatste 10 minuten met folie over de schaal heen zodat de croissantjes niet te donker worden.