Romige kip fajita pasta

Een heerlijk romig gerecht met een pittige twist, perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd. Deze Romige Kip Fajita Pasta combineert sappige kipreepjes, kleurrijke paprika’s en een romige saus voor een onweerstaanbare smaakbeleving. In slechts 25 minuten op tafel!
2 personen
25 minuten
Ingrediënten:
• 140 gram fusilli (of pasta naar keuze)
• 250 gram kipfilet
• 3 kleuren paprika (rood, geel en groen)
• 1 ui
• 5 Tasty tom tomaten
• 0,5 jalapeno peper
• 14 gram fajita kruidenmix (0,5 zakje)
• 1 el olijfolie
• 60 ml kipbouillon
• 100 gram roomkaas (light)
• 40 gram geraspte cheddar
Bereidingswijze:
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kipfilet in reepjes
Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de ui in halve ringetjes, de tomaten in blokjes en de jalapeno peper in kleine blokjes.
Meng de kipreepjes met de helft van de fajita kruiden en de olie. Laat dit even marineren.
Verwarm dan een pan. Bak de kipreepjes gaar. Voeg paprika, ui, tomaten blokjes en jalapeno toe aan de pan en bak dit 4 minuten mee.
Roer de rest van de fajita kruiden, bouillon en roomkaas door de kip en groenten heen. Laat op laag vuur zo’n 10 minuten pruttelen tot de saus indikt en de paprika zacht is. Als het te droog kookt voeg dan wat water toe.
Giet de pasta af en roer samen met de cheddar door de romige fajita schotel heen.
Serveer de pasta op (diepe) borden.
Tip!
Lekker met wat gehakte verse koriander, vers limoensap en/of een in ringetjes gesneden lente ui.