Frittata met aardappel, boerenkool en tomaat

Deze hartige omelet is zowel voedzaam als gemakkelijk te maken, ideaal voor een smakelijke lunch of een lichte avondmaaltijd.
4 personen
45 minuten
Ingrediënten:
• 1 rode ui
• 400 gram aardappel (geschild)
• 5 Tasty Tom tomaten
• 1 eetlepel olijfolie
• 1,5 theelepel Italiaanse kruiden
• Peper en zout
• 100 gram boerenkool
• 6 eieren
• 50 gram roomkaas
• 60 gram fetakaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de ui in dunne halve ringetjes. Schil de aardappels, snijd met een mandoline in dunne plakjes en dep de plakjes droog met keukenpapier. Snijd de tomaten in reepjes.
Verwarm de olijfolie in een pan. Voeg de aardappel plakjes toe samen met de ui, Italiaanse kruiden, peper en zout. Bak dit zo’n 5 minuten.
Voeg de boerenkool toe aan de pan en bak dit 2 minuten mee tot het slinkt. Roer de tomaat er doorheen en zet het vuur uit.
Klop de eieren samen met de roomkaas en wat peper en zout in een schaal luchtig.
Vet een ovenschaal licht in met wat olijfolie. Verdeel het aardappel-boerenkool mengsel over de ovenschaal.
Giet het eimengsel erbij en druk alles goed aan. Verkruimel de feta over de ovenschaal met je handen.
Zet de ovenschaal in de oven en bak 35 minuten.
Laat de frittata een beetje afkoelen en snijd erna in puntjes. Lekker als lunch met bijvoorbeeld nog wat salade ernaast.
Tip!
Ook lekker met geitenkaas in plaats van feta