Lasagne soep

Lasagnesoep is een heerlijke en hartige soep die geïnspireerd is op de smaken van de klassieke lasagne, maar dan in vloeibare vorm.
2 personen
25 minuten
Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
200 gram (mager runder)gehakt
1 tl oregano
1 tl Italiaanse kruiden
0,5 tl knoflookpoeder
0,5 tl uienpoeder
0,5 tl chiliflakes
Snufje peper en zout
380 gram Tasty Tom tomaten
600 ml runderbouillon
300 ml tomaten passata
125 ml kookroom
125 gram lasagne bladen
Bereidingswijze
Snipper de ui en pers het teentje knoflook.
Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is.
Voeg het gehakt toe aan de pan en rul dit gaar. Voeg de kruiden toe en bak een minuutje mee.
Snijd de tomaten in blokjes.
Voeg de bouillon, passata, kookroom en tomaten toe aan de pan met gehakt, breng aan de kook en laat op laag vuur zo’n 10 minuten door sudderen tot een romige soep.
Breek de lasagnebladen in stukjes met je handen. Roer door de soep en laat dit op laag vuur nog zo’n 10 minuten doorkoken, roer af en toe door. Voeg nog wat extra water toe als het te droog kookt.
Verdeel de soep over twee kommen, maak optioneel af met wat geraspte mozzarella en verse basilicum.
Tip!
Het is lekker om stokbrood met kruidenboter te maken voor bij de soep.