Lente sandwich taartjes

Heerlijke sandwich taartjes die perfect zijn voor een lente picknick in het park! Met een smaakvolle combinatie van gerookte zalm, Tasty Tom tomaten en romige ricotta. Dit recept is makkelijk te maken en een feestje voor het oog.
Voor 3 personen
30 minuten
Ingrediënten
• 2 eieren
• 4 Tasty Tom tomaten
• 1,5 eetlepel mayonaise
• Een paar takjes verse bieslook
• 180 gram ricotta
• 75 gram roomkaas
• 1 citroen
• 3 takjes verse dille
• 100 gram gerookte zalm
• 6 sneetjes (wit casino) brood
Bereidingswijze
Breng een pan met water aan de kook, voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 minuten hard. Giet erna af, laat schrikken met koud water en pel de eieren. Laat de eieren afkoelen en snijd deze erna met een mes in kleine stukjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de eieren in een schaaltje met de tomaat en mayonaise. Hak de bieslook fijn en roer dit er ook doorheen samen met wat peper en zout. Zet dit even apart.
Klop voor de ricottavulling de ricotta met de roomkaas, een eetlepel citroensap, het rasp van een halve citroen en wat peper los in een schaaltje.
Snijd de zalm in reepjes en hak de dille grof
Snijd uit de sneetjes brood 6 gelijke rondjes, gebruik hiervoor een kommetje van 8 centimeter diameter en snijd er omheen met een mesje.
Gebruik 3 bakvormpjes van 8 centimeter met losse bodem of bijvoorbeeld een kookring om de taartjes op te maken.
Leg een rondje brood op de bodem. besmeer met het ricotta mengsel, leg hier wat dille overheen en vervolgens de plakjes zalm. Leg hier weer een rondje brood overheen. Verdeel de eiersalade over de vormpjes en beleg met de laatste brood rondjes. Haal de taartjes voorzichtig uit de vorm en zet ze op een bordje.
Bestrijk de taartjes rondom met de ricotta en zet er rondom wat bieslooksprietjes tegenaan.
Zet de taartjes een uurtje in de koelkast.
Je kunt de taartjes decoreren naar wens met bijvoorbeeld een roosje van wat zalm, tomaat en/of komkommer.