Gado Gado salade

Ga voor een kleurrijke en smaakvolle salade met onze Gado Gado! Een mix van heerlijke groenten en verrassende smaken, zoals de romige amandel-dressing, maken dit gerecht tot een absolute favoriet. Perfect voor een gezonde en snelle maaltijd.
Voor 2 personen
30 minuten
Ingrediënten
• 200 gram sperziebonen
• 4 eieren
• 250 gram krieltjes
• 125 gram taugé
• 2 mini komkommers
• 1 winterwortel
• 4 Tasty Tom tomaten
• 5 radijsjes
• 0,5 avocado
• 1 teentje knoflook
• 60 gram amandelpasta (of 100% pindakaas)
• 1 eetlepel sojasaus
• 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
• 1 theelepel sambal
• 0,5 limoen
• Snufje peper en zout
• 50 ml water (gekookt)
Bereidingswijze
Kook de sperziebonen en eieren samen in een pannetje in 8 minuten gaar. Spoel beiden af met koud water. Laat de sperziebonen uitlekken en pel de eieren. Snijd deze in 4 partjes.
Snijd de krieltjes in de lengte in vieren, kook deze in een pan met water in zo’n 10 minuten gaar. Spoel de taugé in een vergiet af en giet er kokend water overheen. Laat uitlekken.
Snijd de komkommer in plakjes, de wortel in reepjes, de tomaten in partjes en de radijs in dunne plakjes. Snijd de avocado in plakjes.
Maak de amandel-dressing. Pers het teentje knoflook uit. Doe dit in een klein schaaltje samen met de amandelpasta, sojasaus, kokosbloesemsuiker, sambal, sap van een halve limoen, wat peper en zout en 50 ml heet water. Roer door elkaar tot een egale saus/dressing.
Serveer alle groenten, krieltjes en het ei op een groot bord. Verdeel er wat peper en zout overheen. Verdeel de amandel-dressing over het bord of serveer er los naast.
Tip!
Serveer de Gado Gado bijvoorbeeld met (Cassave) kroepoek, gehakte pinda’s en/of verse koriander.