Panzanella met mango en burrata

Panzanella, een van onze favoriete gerechten uit de Italiaanse keuken. Van origine een gerecht om oude broodresten op te maken maar tegenwoordig een eyecatcher bij jouw barbecue!
Voor 2 personen
15 minuten
Ingrediënten:
Voor de salade
  • 1 rijpe mango
  • 0,5 rode ui
  • 20 Tasty Tom Mini tomaten
  • 0,5 afbak ciabattabrood
  • 2 el olijfolie
  • Peper/zout naar smaak
  • 1 burrata bol
  • 10 blaadjes verse basilicum
Voor de dressing
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl rode wijn azijn
  • 1 tl honing
  • 0,5 tl mosterd
Bereidingswijze:
Snijd het mango vruchtvlees in blokjes, snijd de rode ui in ringetjes en halveer de tomaatjes. Doe dit in een schaal en meng door elkaar.
Halveer de ciabatta in de lengte en snijd dit vervolgens in blokjes. Verwarm een koekenpan. Doe de blokjes in de pan en sprenkel de olijfolie er overheen samen met wat peper en zout. Hussel door elkaar en bak de croutons rondom bruin en krokant.
Scheur de burrata met je handen in stukken, verdeel over de salade en maak af met de croutons en blaadjes basilicum.
Klop de ingrediënten voor de dressing in een klein schaaltje door elkaar en sprenkel de dressing over de salade heen. Breng naar wens op smaak met nog wat peper en/of zout.
Tip!
Vervang de mango eens voor perzik of nectarine. Lekker als lunch of als bijgerecht bij het barbecueën.