Sandwich met kikkererwtensalade

Deze kikkererwtensalade is vegetarisch en een echte aanrader voor de lunch thuis of voor onderweg. Mmmmm…
4 Personen
15 Minuten
Ingrediënten
150 gram kikkererwten (uit blik)
1 paprika
2 bosui
40 gram cashewnoten (ongezouten)
1/3 bakje verse koriander
40 gram blanke rozijnen
40 gram mayonaise (/friteslijn)
1 theelepel maple syrup
2 eetlepels citroensap
1 theelepel currypoeder
Snufje kurkumapoeder
Snufje knoflookpoeder
4 Tasty Tom Tomaten
4 boterhammen
4 slabladeren van een kropsla
Bereidingswijze
Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat goed uitlekken. Snijd de paprika in kleine blokjes en de bosui in ringetjes. Hak de cashewnoten grof en de koriander fijn. Prak de helft van de kikkererwten fijn met een vork. Doe alles samen met de rozijnen in een schaal.
Meng in een klein schaaltje de mayonaise, maple syrup, citroensap, currypoeder, kurkuma en knoflookpoeder door elkaar. Roer dit door de salade en breng de salade op smaak met wat peper en zout naar wens.
Snijd de tomaten in plakjes en was de blaadjes sla.
Beleg 2 boterhammen met de sla, verdeel hier wat kikkererwtensalade overheen en maak af met de plakjes tomaat. Leg de andere boterhammen hier overheen.
Tip!
De kikkererwtensalade is ook lekker om los te eten zonder brood, met wat sla en plakjes tomaat erbij. Bewaar eventuele restjes in een afgesloten bakje in de koelkast.