Zelfgemaakte kapsalon

Dit recept is een heerlijke en snelle maaltijd voor twee personen. Met een bereidingstijd van 30 minuten maak je zelfgemaakte kipshoarma met oven- of Airfryer frietjes.
2 personen
30 minuten
Ingrediënten
• 400 gram oven/Airfryer friet
• 250 gram kipfilet
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel citroensap
• 1 theelepel komijnzaad gemalen
• 0,5 theelepel korianderblad
• 1 theelepel paprikapoeder
• 0,5 theelepel knoflookpoeder
• 0,5 theelepel kurkuma
• Mespuntje kaneel
• Snufje zeezout en zwarte peper
• 4 mini komkommers (of een halve normale)
• 4 Tasty Tom tomaten
• 0,5 rode ui
• 2 takjes krul peterselie
• 4 takjes bieslook
• 1 teentje knoflook
• 4 eetlepels yoghurt
• 40 gram geraspte kaas
• 100 gram (voorgesneden) ijsbergsla
• 1 eetlepel sriracha
Bereidingswijze:
Bak de patat in de oven of Airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kipfilet ondertussen in reepjes. Meng met de olie, citroensap en de rest van de kruiden. Hussel goed door elkaar. Laat minimaal 5 minuten even zo staan, hoe langer hoe beter.
Verwarm een pan met wat olie en bak hierin de kipreepjes gaar en goudbruin in zo’n 4 à 5 minuten.
Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en de tomaten in blokjes. Snijd de ui in dunne halve ringen.
Hak de peterselie en bieslook fijn en pers het teentje knoflook. Meng dit in een schaaltje met de yoghurt voor een zelfgemaakt knoflooksausje.
Verdeel de patat over twee éénpersoons ovenschaaltjes en breng op smaak met wat zout. Leg hier de kipshoarma reepjes overheen en strooi de geraspte kaas er overheen.
Zet de schaaltjes op 180 graden een aantal minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Haal de schaaltjes uit de oven. Verdeel de ijsbergsla er overheen, vervolgens de komkommer, tomaat en rode ui. Maak af met de knoflooksaus en sriracha. Verdeel er eventueel nog wat verse bieslook overheen.
Tip!
Je kunt ook kant en klare shoarma kruiden gebruiken of zelf patat snijden van aardappel.