Caprese-quinoa salade

Wat te eten op een mooie zomerdag? Salades vallen altijd in de smaak. Deze Caprese-quinoa salade met gegrilde kip is Lekker, licht en ook nog eens gemakkelijk te bereiden!
Voor 2 personen
30 minuten
Ingrediënten:
  • 2 kipfilets (à +/- 250 gram totaal)
  • 1 el olijfolie
  • 3 el balsamico azijn
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 140 gram witte quinoa
  • 6 Tasty Tom tomaten
  • 10 mini mozzarella bolletjes
  • 2 Handjes verse spinazie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
  • 1 el honing
  • Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de kipfilets in een ovenschaaltje met de olijfolie, 1 el balsamico azijn en de gedroogde basilicum. Zet het ovenschaaltje in de oven en gril de kip in 25 minuten gaar en goudbruin. Keer de kipfilets halverwege voorzichtig om. Laat 10 minuten rusten/afkoelen en snijd erna met een scherp mes in dunne plakjes.
Kook de quinoa ondertussen gaar volgens de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de tomaten in kwarten en halveer de mozzarella bolletjes.
Maak de bowls door de spinazie over 2 diepe borden te verdelen, leg hier de quinoa, tomaat, mozzarella bolletjes en kip bij.
Maak een dressing van de overige balsamico azijn, olijfolie extra vierge, mosterd en honing door dit in een kleins schaaltje door elkaar te kloppen.
Breng de bowls op smaak met peper en zout en serveer met de dressing.
Tip!
Serveer de Caprese bowls met verse basilicum.