Geroosterde tomaten-paprika soep

Onze favoriet, want wat is er nou puurder dan tomatensoep? Voeg winterpenen en paprika toe voor een voedzame maaltijd. Onwijs lekker en knettertjevol smaak.
Voor +/- 4 kopjes
35 minuten
Ingrediënten:
  • 2 winterpenen
  • 3 rode paprika’s
  • 12 Tasty Tom tomaten
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 500 ml water
  • 1 groentebouillon blokje
  • 250 ml slagroom
  • Peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de winterpenen en snijd in plakjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Halveer de tomaten, maak de ui schoon en snijd in partjes en pel de teentjes knoflook.
Leg de groenten samen met de teentjes knoflook op een bakplaat. Besprenkel met de olijfolie, Italiaanse kruiden en paprikapoeder. Hussel door elkaar en rooster dit voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de bakplaat uit de oven en doe de inhoud in een soeppan, voeg het water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat even 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de slagroom toe en verwarm kort mee. Haal de pan van het vuur en pureer alles met een staafmixer.
Je kunt de soep zo laten, of als je meer van een gladde soep houdt kun je de soep nog even door een zeef heen halen. Breng de soep op smaak met peper en zout naar wens. Garneer de soep eventueel met wat verse basilicum of pittige kiemgroente.
Tip!
Je kunt ook kookzuivel of een plantaardige variant hierop gebruiken in plaats van de slagroom.