Gevulde tomaatjes met eiersalade

20 gevulde tomaten
20 minuten
Ingrediënten
• 5 eieren
• 5 plakjes (kalkoen)bacon
• 2 bosui
• 45 gram cheddar
• 4 takjes peterselie
• paar sprietjes bieslook
• 70 gram mayonaise
• 1,5 theelepel mosterd
• snufje knoflookpoeder
• peper/zout naar wens
• 20 Tasty Tom tomaten
Bereidingswijze
Kook de eieren hard in 8-10 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel de eieren vervolgens en laat deze goed afkoelen. Snijd de eieren in kleine stukjes.
Leg de plakken bacon in een koekenpan en bak deze op medium hoog vuur. Bak de bacon krokant en bruin aan beide zijden. Laat ze op een bord met wat keukenpapier uitlekken en snijd in kleine stukjes.
Snijd de bosui in ringetjes. Rasp de cheddar. Hak de peterselie en bieslook fijn.
Roer de mosterd, mayonaise, knoflookpoeder en peper en zout in een schaaltje door elkaar.
Doe ei, bacon, bosui, cheddar, verse kruiden en de mayonaise mix samen in een schaal en roer alles goed door elkaar tot een romige eiersalade.
Snijd een klein kapje van de bovenkant en onderkant van de tomaat (zodat ze wat stabieler op een bordje staan). Hol de tomaatjes voorzichtig uit met een mesje/lepel. Dep de tomaatjes een beetje droog met keukenpapier.
Vul de tomaatjes met de eiersalade. Garneer met wat verse peterselie.
Tip!
Serveer als voorgerechtje, bij de kerstborrel of als bijgerechtje bij een lekkere kerstbrunch bijvoorbeeld.