Poké bowl met tonijn tataki

1 persoon
20 minuten
Ingrediënten
• 50 gram sushi rijst
• 100 gram edamame boontjes (diepvries)
• 1 wortel
• 0,5 komkommer
• 0,5 avocado
• 3 Tasty Tom tomaten
• 75 gram mango
• 2 Radijsjes
• 1 bosui
• 1 verse tonijnsteak (à 125-150 gram)
• 0,5 eetlepel olijfolie
• 1 theelepel sojasaus
• 2 eetlepels gemengd sesamzaad
• 1,5 eetlepel mayonaise
• 1 theelepel Sriracha
Bereidingswijze
Bereid de sushirijst volgens de verpakking en kook de edamame boontjes beetgaar volgens de verpakking. Giet af en laat beiden afkoelen.
Snijd de wortel en komkommer in de lengte met een dunschiller in lange slierten. Rol de komkommer op tot rolletjes. Snijd de avocado en tomaat in plakjes, de mango in blokjes en de radijs in dunne plakjes. Snijd de bosui in ringetjes.
Verdeel de rijst, edamame, wortel, komkommer, avocado, tomaat, mango en radijs over een groot diep bord.
Dep de tonijn droog met keukenpapier, smeer in met de olijfolie en sojasaus. Strooi de sesamzaad over een bordje. Druk de tonijn hierin tot het rondom bedekt in met sesamzaad.
Verhit een koekenpan en bak de tonijn 1 à 2 minuten op hoog vuur aan beide kanten. Laat de tonijn even rust en snijd in plakjes. Leg de plakjes op de poké bowl.
Roer de mayonaise en sriracha in een schaaltje door elkaar en drizzle dit over de bowl heen.
Tip!
Serveer met een vers uitgeperste limoen of sojasaus. Zeewiersalade smaakt er ook goed bij.