Mini Sinterklaas pizza’s

Zoek je nog een snack voor het Sinterklaas avondje? Denk dan aan deze leuke mini pizza’s in de vorm van de mijter van Sinterklaas!
24 mini pizza’s
20 minuten
Ingrediënten
• 400 gram pizzadeeg (kant en klare rol)
• 0,5 ui
• 1 teentje knoflook
• 6 Tasty Tom tomaten
• 0,5 puntpaprika
• 0,5 eetlepel olijfolie
• 1 theelepel tomatenpuree
• 1 theelepel Italiaanse kruiden
• 3 plakken kaas
• Verse basilicum
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het pizzadeeg een beetje uit met een deegroller. Snijd het pizzadeeg in driehoekjes.
Snipper de ui, snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de tomaten en puntpaprika in stukjes.
Verwarm de olie in een pannetje. Fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Bak de tomatenpuree een minuutje mee, voeg de tomaten, puntpaprika en Italiaanse kruiden toe. Laat dit op laag vuur 10 minuten pruttelen. Pureer de saus vervolgens kort met een staafmixer. Het hoeft niet helemaal glad te zijn.
Leg de pizzadeeg-driehoekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besmeer ieder driehoekje met de tomatensaus.
Snijd de kaasplakken in reepjes en maak hiervan kruizen op de pizza’s.
Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak deze in 10-12 minuten af tot ze goudbruin en krokant zijn.
Serveer de pizza’s met wat verse basilicum.
Tip!
Je kunt de pizza’tjes ook van te voren maken en nog even kort verwarmen voor het serveren.