Shakshuka met boerenkool

Een heerlijk gerecht uit Tunesië met gepocheerde eieren in een saus van tomaten, chilipeper, boerenkool en ui.
2 personen
20 minuten
Ingrediënten
• 100 gram kikkererwten (uit blik)
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• 1 rode paprika
• 6 Tasty Tom tomaten
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 eetlepel tomatenpuree
• 1 theelepel komijn
• 1 theelepel gerookt paprikapoeder
• 0,5 theelepel chiliflakes
• 2 handjes verse boerenkool
• 4 eieren
• 50 gram fetakaas
• Peper/ zout
Bereidingswijze
Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Snijd de paprika en tomaten in blokjes.
Verwarm de olijfolie in een ruime koekenpan. Voeg ui, knoflook, paprika, tomaat, tomatenpuree en de kruiden toe aan de pan. Laat dit op laag vuur stoven tot de tomaatjes een beetje uit elkaar vallen en een saus vormen.
Voeg 3 eetlepels water toe en roer de boerenkool en kikkererwten door de saus. Verwarm 2 à 3 minuten mee.
Maak vier kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in.
Laat de eieren mee koken met een deksel op de pan tot het eiwit gestold is.
Verkruimel de feta over de shakshuka en breng op smaak met peper en zout.
Eet de shakshuka uit de pan of schep het op een bordje.
Tip!
Serveer de shakshuka bijvoorbeeld met geroosterd brood of naanbrood, plakjes avocado en wat verse peterselie.