Pompoen risotto

Heb je zin in een winters gerecht, maar toch origineel? Maak dan eens deze lekkere pompoen risotto.
2 personen
25 minuten
Ingrediënten
• 0,5 Hokkaido pompoen
• 6 Tasty tom tomaten
• 1,5 eetlepel olijfolie
• 1 theelepel gedroogde tijm
• 1 theelepel gedroogde oregano
• 1 ui
• 150 gram risottorijst
• 125 ml droge witte wijn
• 500 ml groentebouillon (500 ml water + 0,5 groentebouillon blokje)
• 50 gram ricotta
• 50 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder het vruchtvlees van de pompoen, schil de pompoen en snijd in blokjes. Snijd de tomaten in partjes.
Bekleed een rooster of bakplaat met bakpapier en leg hier de pompoenblokje en tomaatjes op. Besprenkel met de helft van de olijfolie en strooi er de tijm, oregano en wat peper en zout overheen. Hussel een beetje door elkaar.
Zet het rooster in de oven en rooster de groenten zo’n 25 minuten.
Bereid ondertussen de risotto. Snipper de ui.
Verwarm de andere helft van de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui een minuutje. Voeg dan de risotto rijst toe en bak dit kort mee.
Blus af met de wijn en laat deze al roerend verdampen op middelhoog vuur.
Voeg de bouillon steeds beetje bij beetje toe en wacht met toevoegen tot de vorige schep opgenomen is door de risottorijst.
Roer de ricotta en Parmezaanse kaas door de risotto. Haal de geroosterde groenten uit de oven en roer deze er doorheen.
Verdeel de risotto over 2 borden en serveer met wat verse kruiden als basilicum en/of tijm.