Mini quiche met groene asperges

Schijnt de zon? Quiche me! Een heerlijke combinatie tussen tomaat en asperges, lekker met een frisse salade. Zowel warm als koud te serveren!
Voor 5 mini quiches
30 minuten
Ingrediënten:
  • 5 plakjes hartige taartdeeg
  • 15 groene asperges
  • 5 Tasty Tom tomaten
  • 1 bosui
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • 3 eieren
  • 80 ml kookroom
  • Peper/zout naar smaak
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de plakjes hartige taartdeeg los van elkaar ontdooien.
Vet 4 mini quiche vormpjes met losse bodem (10 cm diameter) in met een kwastje en wat (olijf)olie.
Snijd een dun plakje van het uiteinde van de groene asperges. Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges beetgaar in 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in kleine stukjes. Snijd de bosui in ringetjes.
Leg de plakjes deeg over de vormpjes heen. Druk de bodem aan en bekleed de randjes met het deeg. Alles wat uitsteekt vouw je naar binnen en druk je aan tot een mooi opstaand randje. Prik met een vork gaatjes in de bodems.
Leg de tomaat stukjes, bosui ringetjes en 2/3 van de kaas in de vormpjes.
Klop de eieren los met de kookroom en wat peper en zout. Giet dit in de bodems. Leg 3 groene asperges op iedere mini quiche en verdeel het laatste beetje geraspte kaas over de quiches.
Bak de quiches in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat een paar minuten afkoelen, wip ze voorzichtig uit de vormpjes. Eet direct op of laat verder afkoelen en bewaar in de koelkast. Je kunt ze altijd later nog een beetje opwarmen in een voorverwarmde oven.